Катастрофа в края: Как Верстапен би Хамилтън след съдбоносен момент, с който завърши Формула 1 (ВИДЕО)


Катастрофа в края: Как Верстапен би Хамилтън след съдбоносен момент, с който завърши Формула 1 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8353 0

Зашеметителният сезон във Формула 1 приключи по най-подобаващия начин. След като цял сезон ставахме свидетели на изключителни моменти и невероятни обрати, то и в последното състезание (Гран При на Абу Даби) получихме доза от същото.

След като седемкратният световен шампион Люис Хамилтън бе лидер почти през всички обиколки, в края стана авария, след която Макс Верстапен завоюва историческа първа титла и изпадна в екстаз след постигнат успех в последната обиколка.

Катастрофата, която промени всичко

С основна "заслуга" за обрата в края бе Никълъс Латифи. Той катастрофира в последните обиколки на Гран при и колата бе разположена на пистата, така че се наложи промяна в цялото състезание, докато самият Хамилтън водеше с 11 секунди 6 обиколи преди края. Това доведе до излизането на "сейфти кар" в края на състезанието. 

"Рейс контрол" се забави с решението си твърде много, но в крайна сметка взе "соломоново" решение в полза на феновете, позволявайки една последна обиколка.

Така всичко се сведе до една-единствена обиколка. Преди това Верстапен предвидливо отново влезе в бокса, за да си смени гумите, но Хамилтън не получи подобен сигнал от своя щаб, тъй като спрямо правилата той щеше да загуби позиция в подреждането. 

Огромното предимство за Макс Верстапен

Така за последната решаваща обиколка изведнъж всичко се обърна, тъй като пилотът на Ред Бул бе с нови гуми и получи огромно предимство. Той изпревари бързо-бързо опонента си от Мерцедес, а след това устоя на атаката му, за да финишира първи.

След решението на ФИА все пак отново имаше недоволни, като Тото Волф бе най-яростен и беснееше по радиото, че взетото решение на ФИА е престъпление.

Припомняме, че самото начало на Гран При на Абу Даби започна със скандален момент, в който Хамилтън "измами" Верстапен и абсурдно не бе наказан (ВИДЕО).

Вижте с повече подробности и акценти от всичко най-интересно от Гран При на Абу Даби - цялото драматично състезание за големия финал на Формула 1 между Макс Верстапен и Люис Хамилтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички