Ред Бул ликува, а Ферари тъгува след драма в Гран При на Испания


Ред Бул ликува, а Ферари тъгува след драма в Гран При на Испания
Снимка: Getty Images

1717 0

Гран При на Испания във Формула 1 вече е в историята. Макс Верстапен грабна първата позиция за трети пореден път и общо четвърти през този сезон. Малшанс имаше Шарл Льоклер, чийто болид изпита проблем в 27-ата обиколка и монегаскът бе принуден да се прибере в бокса.

Началото на надпреварата бе доста интересно. Шарл Льоклер пое от първата позиция и стартира по страхотен начин, успявайки да затвори преследвача си Макс Верстапен. Люис Хамилтън имаше инцидент с Кевин Магнусен, при който британецът спука гума и бе принуден рано-рано да се върне в бокса.

В 27-ата обиколка обаче всичко за водача на редицата приключи. Льоклер съобщи в отборното радио, че колата му губи мощност, с което трябваше да прекрати участието си и да се прибере в бокса. 

Използвайки по-добрите си гуми и системата DRS, съотборникът на Макс Верстапен - Серхио Перес, успя да излезе на челната позиция в 31-я тур. Радостта му обаче не продължи дълго, след като отборът на Ред Бул му заръча да се отмести от пътя на втория Верстапен в 49-ата обиколка заради стратегията на тима.

Битката за четвъртото място между Люис Хамилтън и Карлос Сайнс също не бе за подценяване. Двамата състезатели на няколко пъти се изпреварваха, но Сайнс успя да надделее.

До края на състезанието нямаше много изпреварвания. Верстапен вече е едноличен лидер в класирането през настоящата кампания със 110 точки, с шест пред Льоклер. Трети в листата е Серхио Перес, който е с 85 пункта.

Зад нидерландецът днес завърши съотборникът му Перес, а трети бе Джордж Ръсел, който също продължава да се представя на ниво.

Топ 10 оформиха Карлос Сайнс (4), Люис Хамилтън (5), Валтери Ботас (6), Естебан Окон (7), Ландо Норис (8), Фернандо Алонсо (9) и Юки Цунода (10).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза бивш съотборник на Алонсо за испанеца?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички