Карлос Сайнц и Естебан Окон недоволстват срещу Гран При на Маями


Карлос Сайнц и Естебан Окон недоволстват срещу Гран При на Маями
Снимка: GettyImages

1286 0

Карлос Сайнц (Ферари) по време на втората сесия и Естебан Окон, по време на третата , катастрофираха на писта в свободна тренировка на Гран При на Маями в петък и събота. Двамата пилоти разкритикуваха условията за безопасност на пистата във Флорида.

Двамата споделиха, че бариерата на TecPro, която абсорбира ударите трябва да се постави на завой 14, вместо намиращата се там бетонна стена: " Казах на ФИА, че моят инцидент не трябва да бъде толкова тежък. Имам леки болки във врата..", коментира испанецът пред Sky Sports. Също така, Сайнц добави, че е повдигнал темата на брифинга на пилотите, но нищо не се е променило.

Естебан Окон не успя да участва в квалификациите за Гран При в събота, тъй като шасито на едноместния му автомобил беше повредено няколко часа по-рано. Но той получи зелена светлина да започне състезанието в неделя." Ударът беше толкова тежък в сравнение с това, което трябваше да бъде. Обсъдихме го с Карлос, с директорите на състезанието, за да кажем, че трябва да поставим бариера Tecpro. Но не ни изслушаха. Не е приемливо. FIA трябва да направи повече за нашата безопасност." , коментира Окон.

Ръководните органи реагираха на тези декларации. Говорител каза, че притесненията и на двамата пилоти са били взети предвид и въпросната зона на удара е била инспектирана. Но служителите взели решение, че не са необходими промени по отношение на безопасността.

Всичко най-интересно от Гран При на Маями, можете да следите в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички