Льоклер над всички в квалификацията за Гран при на Испания!


Льоклер над всички в квалификацията за Гран при на Испания!
Снимка: Getty Images

1627 0

Лидерът в класирането при пилотите Шарл Льоклер ще стартира от полпозишън в утрешното Гран при на Испания, след като спечели днешната квалификация на пистата Монтмело край Барселона. Пилотът на Ферари спечели дуел със световния шампион Макс Верстапен с Ред Бул, който също ще започне от първа редица.

"Тази обиколка беше добра", възкликна Льоклер по тийм радио след най-бързата си обиколка. "В добра позиция съм за началото на състезанието, но имаме проблеми с гумите в сравнение с Ред Бул, а Макс е точно зад мен. Ако не се справим добре с гумите, ще загубим спечеленото днес. Надявам се с Карлос да постигнем двойна победа, би било страхотно за отбора", допълни Льоклер, който има 19 точки преднина пред Верстапен.

Другият състезател на Ферари Карлос Сайнц зарадва местната публика с добро представяне и трето време, а до него от втора редица ще започне Джордж Ръсел с Мерцедес, които бяха подкрепени в бокса от тенис легендата Роджър Федерер. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън даде шести резултат в квалификацията.

Гран при на Испания започва в неделя в 16:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички