Бивш съотборник на Фернандо Алонсо: Той има още 3 или 4 добри години в себе си


Бивш съотборник на Фернандо Алонсо: Той има още 3 или 4 добри години в себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

1555 0

Бившият пилот от Формула 1 Педро де ла Роса направи изявление, в което се изказа ласкаво за своя съотборник в Макларън преди време - Фернандо Алонсо. Според испанеца неговият сънародник има какво още да покаже в надпреварата, радвайки своите фенове.

Де ла Роса е категоричен, че нищо не носи по-голяма наслада на Алонсо от състезанията по световните писти.

"Ще бъда много изненадан, ако това е последният сезон на Фернандо във Формула 1. Да, ясно ми е, че вече е на 40 години, но се намира в страхотна форма и се представя доста добре до момента. Познавам го добре и виждам, че все още е гладен за успехи", заяви бившият състезател пред испанската медия "SoyMotor".

"Той все още има поне 3 или 4 добри години пред себе си. В крайна сметка, това което те пенсионира от състезанията - не е възрастта, а начина, по който пилотът се грижи за себе си. В гена на Фернандо е заложена надпреварата, когато сме двамата той не спира да ми говори за състезания и високи скорости", добави Де ла Роса.

В момента най-възрастният пилот във Формула 1 е именно Фернандо Алонсо. Той се пенсионира през 2018 година, но много бързо си промени решението и се завърна обратно през 2021-а с отбора на Алпин. Испанецът, заедно със своя тим, продължават да се борят за по-високо класиране през настоящата кампания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какви изненади готвят от Ферари за Гран При на Испания?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички