5 въпроса, на които очакваме да получим отговор този уикенд в Гран При на Испания


5 въпроса, на които очакваме да получим отговор този уикенд в Гран При на Испания
Снимка: Getty Images

1072 0

Сезонът във Формула 1 продължава с пълна сила. Гран При на Испания ще се проведе този уиикенд (21 и 22 май), а все още има много въпросителни, на които очакваме да получим отговор, около някои от отборите в надпреварата.

Ще успее ли Ферари да се върне на победния път?

За момента отборът на Ред Бул е набрал скорост по пътя за световната титла, а ако Ферари иска най-накрая да се добере до нея - трябва да направи нещо по въпроса. 

Ред Бул лети високо с две поредни победи в състезанията в Маями и Емилия Романя, а Макс Верстапен спечели и спринта в Италия, който донесе допълнителни точки на отбора.

Определено от Скудерията ще бъдат готови да се противопоставят на своя съперник през уикенда.

Кой ще бъде "the best of the rest"?

Докато Ферари и Ред Бул се борят неуморимо за световната титла през кампанията все няма ясен фаворит кой ще запълни останалите челни места в края на сезона. 

Мерцедес показва някакъв прогрес, Алфа Ромео също се прероди с Валтери Ботас, а Макларън продължава да изненадва с незадоволителните представяния въпреки многото инвестиции в подобряването на двигателя на болидите им.

Ще промени ли Мерцедес дизайна на своя болид?

Мнозина почитатели на Ф1 смятат, че основното, което пречи на Мерцедес, е дизайна на болидите. Така наречените "сайдподове", които са поставени по средата от двете страни на колата пречат на скоростта и я карат да подскача, с което се губят ценни секунди. 

Предстои да разберем дали този уикенд Люис Хамилтън и Джорд Ръсел ще се представят по-добре, завършвайки на челните позиции.

Ще остане ли Хаас конкурентоспособен?

Шефът на тима Гюнтер Щайнер бе категоричен, че отборът няма да прави промени за Гран При на Испания. Той информира, че първо иска да види на какво са способни колите им, когато са подложени на максимума от пилотите на тима и тогава да се мисли за подобрения.

Кой ще покаже прогрес?

За разлика от Хаас, много отбори ще пробват нови части в Испания, с които се надяват да подобрят представянето си. Ще бъде интересно да видим кой ще се представи най-добре на тренировките, а след това, разбира се, на същинската надпревара.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво съдбоносно решение взеха от Макларън?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички