Разкриха защо Люис Хамилтън и Мерцедес не могат да се разберат за нов договор


Разкриха защо Люис Хамилтън и Мерцедес не могат да се разберат за нов договор
Снимка: Getty Images

2720 0

Преговорите за подновяване на договора между Люис Хамилтън и отборът на Мерцедес продължават. Настоящата сделка на британеца с тима изтича след края на кампанията във Формула 1, а наскоро стана ясно защо двете страни не успяват да си стиснат ръцете.

"The Daily Mail" съобщава, че Люис Хамилтън има намерение да се обвърже за още 5 години със "сребърните стрели", а това ще означава, че ще остане в спорта поне до 43-годишна възраст и ще прибира по 50 милиона лири на сезон. Анонимен източник покрай преговорите обаче твърди, че тези искания не се нравят на тима.

"Люис иска договор за 5 години и не мисля, че ще приеме оферта за 1-годишно продължение на сегашния му контракт с тима. По-вероятно е да се стигне до някакъв компромис, тъй като Джордж Ръсел приема факта, че може да е съотборник с Люис още 1-2 години, но няма да е съгласен да остане в сянката на Хамилтън в дългосрочен план".

Преди старта на Гран При на Канада Хамилтън заяви в Монреал, че е в непрестанни разговори с шефа на Мерцедес Тото Волф. Очакванията сега са, че двете страни ще се споразумеят за нов двугодишен договор с опция за подновяване за още един сезон.

Броени часове ни делят от състезателния уикенд в Канада, където Мерцедес готви голяма изненада за шампиона Ред Бул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички