Карлос Сайнц "притисна" Макс Верстапен: Трудно е да сбърка с болида на Ред Бул


Карлос Сайнц "притисна" Макс Верстапен: Трудно е да сбърка с болида на Ред Бул
Снимка: Getty Images

1569 0

Гран При на Канада във Формула 1 вече "чука на вратата", а броени дни преди началото на състезателния уикенд на "Жил Вилньов" - Карлос Сайнц, от Ферари направи доста интересен коментар по адрес на Ред Бул и световния шампион Макс Верстапен.

Пред "AS" испанецът бе категоричен, че болидът на "биковете" е най-добрият на стартовата решетка и когато някой пилот е толкова напред на трасето, няма как да бъде притиснат и да се очакват грешки от него.

"Не е нужно да си гений, за да знаеш, че този сезон е изключително трудно отборът на Ред Бул да бъде настигнат. Това не означава, че Ферари не може да го постигне. Ще се опитаме. Не означава също така, че не сме в състояние да печелим състезания. Ще продължим да правим всичко по силите си в тази посока. Факт е, че е трудно Макс да сбърка с болида на Ред Бул", заяви пилотът.

Сайнц и бъдещето му с Ферари

В последно време има спекулации, че това ще бъде последната година на испанския пилот в Скудерията. Сайнц обаче отрече това, заявявайки, че се чувства щастлив.

"В момента съм щастлив там, където съм. Като си сложа каската и седна зад волана, не мисля кой къде би могъл да отиде. На този етап от сезона редовно има спекулации, но аз имам опит от последните 8-9 години. Вярно е, че не ми помага. Но и не ми пречи", добави още Сайнц за "AS".

Със сигурност отборът на Ферари се е надявал на по-добър старт на кампанията. В момента Карлос Сайнц се намира на шесто място в класирането с актив от 58 точки и нито един подиум след 7 състезания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички