Въпреки възрастта: Фернандо Алонсо е цел номер 1 на нов отбор във Формула 1


Въпреки възрастта: Фернандо Алонсо е цел номер 1 на нов отбор във Формула 1
Снимка: Getty Images

3459 0

Двукратният световен шампион във Формула 1 - Фернандо Алонсо, се превърна в обект на интерес от отбора нa Ауди, който ще се присъедини към стартовата решетка през 2026 година.

Директорът на "Sauber Group" - Алесандро Алуни Брави, спомена, че би искал Фернандо Алонсо като пилот в своя нов отбор, който скоро ще стане част от спорта.

"Винаги бих подписал с Фернандо, дори и на 45 или повече години. Успях да го опозная добре в Макларън, успях да видя от първа ръка работата, която той може да върши ежедневно като пилот, способностите му и голямата му решителност. Той е шампион. Не можете да спечелите две световни титли във F1, ако нямате определени характеристики. За мен е удоволствие да го наблюдавам", категоричен е управникът.

Въпреки възрастта: Алонсо не спира да впечатлява

В момента испанецът се намира в страхотна форма, управлявайки машината на Астън Мартин. Алонсо може да се похвали с 5 подиума от 7 състезания през кампанията, а неговият отбор продължава да прогресира.

Мнозина експерти вярват, че испанският пилот може да служи за пример на по-младите. Той скоро ще отпразнува своя 42-ри рожден ден и не е намеквал скоро за пенсиониране, въпреки че споменава, че е в последните си години като състезател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички