Може ли "жокерът" на Мерцедес да изненада Макс Верстапен и Ред Бул на ГП на Канада във Формула 1?


Може ли "жокерът" на Мерцедес да изненада Макс Верстапен и Ред Бул на ГП на Канада във Формула 1?
Снимка: Getty Images

3859 0

Формула 1 се завръща в Северна Америка за Гран При на Канада. Състезанието е неразделна част от програмата на спорта от дълго време и доведе до някои много впечатляващи надпревари в миналото.

Ред Бул е перфектен, като може да се похвали с факта, че спечели всяко състезание през този сезон и продължава да се радва на огромно предимство пред своите опоненти. Макс Верстапен пилотира отново на много ниво и се радва на преднина от 53 точки пред своя съотборник Серхио Перес в генералното класиране.

В настоящия материал ще разгледаме най-интересното около Ф1 преди предстоящия уикенд на емблематичната писта "Жил Вилньов".

Най-важното

Подобренията в Мерцедес

Новият болид на Мерцедес се радва на новия си сайдпод и изненада всички с темпото, което показа в Барселона. Колата и като цяло отборът очевидно направиха сериозна крачка напред и повишиха надеждите на феновете, че германският тим може да се превърне в основен претендент за Ред Бул този сезон заедно с Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Оптимизмът в Астън Мартин

"Това е последният път, когато не сме на подиума", категоричен бе Фернандо Алонсо след състезанието в Барселона. Оттогава обаче се появи информация, че Астън Мартин въвежда най-големия пакет от подобрение за годината в Канада. Екипът е изглежда уверен за надграждането и се надява, че това ще помогне да се намали разликата с Ред Бул

Консервативният избор на гуми на Пирели

От Пирели направиха нещо изненадващо, пускайки разпределението на гумите си за следващия набор от състезания. Производителят на гуми ще заложи на малко по-меки сликове за състезанието в Канада, което ще накара отборите да направят повече от едно спиране в бокса. Целта е да се увеличи броят на спиранията в бокса в състезанието, за да бъдат предизвикани различни стратегии.

Изненади и разочарования в Канада

Гран при на Канада може да се каже, че е решаващо състезание за Серхио Перес. Състезание, в което той трябва да покаже, че е способен да се бори за титлата и да спре доминацията на своя съотборник Макс Верстапен.

Гран При на Канада е домашното състезание за Ланс Строл от Астън Мартин и пилотът ще се надява да се представи добре. Той направи силно състезание в Барселона, но все още не е ясно как 24-годишният пилот ще реагира на промените в болида си.

Проблемите на Ферари отново на дневен ред

Скудерията продължава да изненадва всички фенове на спорта с грешките си в стратегията. Това обаче далеч не е всичко. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц разочароват с представянията си през кампанията. Пилотите на Ферари допуснаха огромни грешки в 6 от 7 състезания през сезона, а това коства много на Скудерията, която се бори за много повече от това, което в момента показва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички