Притегателна сила! Звезда на Ливърпул, топ боксьор и голфър се сдобиха с акции в отбор от Формула 1


Притегателна сила! Звезда на Ливърпул, топ боксьор и голфър се сдобиха с акции в отбор от Формула 1
Снимка: Getty Images

3253 0

Отборите от Формула 1 са сериозна притегателна сила за най-големите звезди в спорта и във футбола. Поредното доказателство за това са трима големи спортисти, които придобиха акции на Алпин Рейсинг.

Става въпрос за бившия световен шампион в тежка категория при професионалистите Антъни Джошуа, голфъра Рори Макилрой и звездата на Ливърпул Трент Александър-Арнолд. Триото се присъединява към други известни лица от спорта и шоубизнеса в закупуването на дял от 24% от Алпин, който се собственост на Рено.

Преди четири месеца стана ясно, че холивудските актьори Райън Рейнолдс и Роб Макълхени стават част от инвестиционната група, която ще купи процент от Алпин, а сега към тях се присъединяват Джошуа, Макилрой, Александър-Арнолд, както и Патрик Махоумс (НФЛ), Травис Келс (НФЛ) и испанският футболист Хуан Мата.

През настоящия сезон Алпин се представя разочароващо във Формула 1, като заема шесто място в класирането при конструкторите. През юли отборът се раздели с директорите Отмар Шафнауер, Алан Перман и Лоран Роси, а ръководна позиция в отбора зае Бруно Фамин.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Нов скандал във Формула 1? Бърни Екълстоун укривал данъци за 400 милиона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички