Нов скандал във Формула 1? Бърни Екълстоун укривал данъци за 400 милиона


Нов скандал във Формула 1? Бърни Екълстоун укривал данъци за 400 милиона
Снимка: Getty Images/Guliver

889 0

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун се призна за виновен по дело за данъчни измами на стойност 400 милиона английски лири срещу него, предава "Reuters".

Нов скандал около Екълстоун

92-годишният британец се яви пред кралския съд на Саутуорк и заяви, че е представил фалшива информация, малко повече от месец преди да бъде изправен пред съда.

Прокурорите информираха обществеността, че Екълстоун е направил неверни/подвеждащи изявления пред Агенция "Приходи и митници" на Нейно Величество на среща през юли 2015 година, когато е казал, че е "създал само една компания" в полза на дъщерите си.

Екълстоун, заедно със своята съпруга Фабиана, в съда говори само, за да потвърди името си и обяви, че има вина. "Признавам се за виновен", заяви категорично бившият шеф на Формула 1.

През юли прокуратурата повдигна обвинения срещу него за укриване на задгранични активи, оценени на над 400 милиона британски лири. Органите съобщиха още, че той се е съгласил да плати повече от 652 милиона лири на британските данъчни власти.

Екълстоун получи условна присъда от съдия Саймън Браян за 17 месеца. Това означава, че той може да се окаже в затвора, само ако през това време извърши различно престъпление.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Верстапен посочи коя от трите световни титли е най-сладка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички