Пожелахме шоу и Лас Вегас ни го предостави! Ферари пак сбърка, а Верстапен изглеждаше изгубен, но пак победи


Пожелахме шоу и Лас Вегас ни го предостави! Ферари пак сбърка, а Верстапен изглеждаше изгубен, но пак победи
Снимка: Getty Images

2684 0

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен е големият победител в Гран при на Лас Вегас. Нидерландецът успя да спечели едно от най-очакваните състезания през календара във Формула 1, въпреки че изпадна в неудобно положение на старта. Това бе успех №18 за нидерландеца през настоящата кампания.

Зад Макс се нареди Шарл Льоклер от Ферари, а трети финишира съотборникът на Верстапен - Серхио Перес.

Състезанието за нидерландеца започна кошмарно, тъй като в началото той се сблъска с Льоклер и получи наказание от 5 секунди. Очакванията бяха Ферари да се възползва, като самият монегаск излезе начело и изглеждаше, че ще спечели, но забавяне в бокса и последвала грешка от него го лишиха от победата.

Ферари бе изключително бърз както със среднотвърдите, така и с меките гуми, но стратегията на отбора с твърдите за пореден път изигра лоша шега на "черните кончета".

Топ 10 бе оформен от Естебан Окон, Ланс Строл, Карлос Сайнц, Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Фернандо Алонсо и Оскар Пиастри.

Пистата във Вегас предостави много ефектни изпреварвания особено в челото. За щастие, не се стигна до инциденти, но на няколко пъти бе показан жълт флаг. Голям малшанс сполетя Ландо Норис, Нико Хюлкенберг и Юки Цунода, като и тримата не успяха да финишират.

Сезонът във Формула 1 приключва. В календара на спорта остава едно състезание, което ще се проведе в Абу Даби следващият уикенд (24-26 ноември).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички