"Да, защо не?": Верстапен погледна към Шумахер и Хамилтън, прицелвайки се в "невъзможното"


"Да, защо не?": Верстапен погледна към Шумахер и Хамилтън, прицелвайки се в "невъзможното"
Снимка: Getty Images

1184 0

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен е оптимист за спечелването на седем световни титли по подобие на Люис Хамилтън и Михаел Шумахер, които са лидери в спорта в това отношение.

2023 година отбеляза третата поредна победа в шампионата на нидерландеца и изключително доминиращ сезон. Досега той е спечелил 17 от 20-те състезания, които са били проведени, а неговият Ред Бул също трябва да бъде признат за това. С тези изяви може да не е твърде трудно за него да спечели седем световни титли и да изравни рекорда на Люис Хамилтън и Михаел Шумахер.

"Искам ли да спечеля седем? Да, защо не. Но дори и да не спечеля толкова много, знам, че все още има много повече неща в живота от Формула 1. Вече съм много доволен от това, което постигнах", заяви Макс, цитиран от "TIME".

С победата си в Гран при на Бразилия Макс Верстапен подобри собствения си рекорд за най-много победи в един сезон - постигайки 17. До края на кампания остават 2 състезания - в Лас Вегас и Абу Даби, като нидерландецът безспорно ще се цели в първото място и в тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Делото "Маса" може да създаде нов скандал между Хамилтън и Верстапен?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички