Льоклер ще стартира първи под светлините в Лас Вегас, Верстапен не натисна в квалификацията


Льоклер ще стартира първи под светлините в Лас Вегас, Верстапен не натисна в квалификацията
Снимка: Getty Images

1340 0

Пилотът на Ферари - Шарл Льоклер, ще стартира от първата позиция на Гран при на Лас Вегас във Формула 1. Монегаскът записа най-добро време от 1:32.726 в квалификацията и си осигури най-доброто място за Гран при на Вегас, което ще се проведе утре (19 ноември).

Втори завърши другият пилот на Скудерията - Карлос Сайнц, който бе по-бавен от съотборника си с 0.044. Припомняме обаче, че испанецът има наказание и ще стартира с 10 позиции назад, тоест на 12-ото място.

Трети се нареди световният шампион Макс Верстапен, който бе с 0.378 по-бавен от първенеца Льоклер. Самият нидерландец спря да натиска в Q3, въпреки че темпото му бе добро и можеше да се бори за първата позиция.

Джордж Ръсел, Пиер Гасли, Алекс Албън, Логан Сарджънт, Валтери Ботса, Кевин Магнусен и Фернандо Алонсо пък оформиха топ 10.

Опасенията за тесните зони на пистата не доведоха до инциденти в квалификацията. Очакванията са, че и утрешното състезание ще мине плавно без ексцесии. Уикендът ще завърши с надпреварата за Голямата награда, като тя ще започне в 08:00 (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички