Зрелището във Вегас ще е гарантирано, но бивш пилот от Формула 1 изрази голямо притеснение


Зрелището във Вегас ще е гарантирано, но бивш пилот от Формула 1 изрази голямо притеснение
Снимка: Getty Images

1693 0

Феновете на Формула 1 с нетърпение чакат Гран при на Лас Вегас. Очакванията са за истинско шоу в щата Невада, но бивш пилот изрази притеснение относно новата писта в Щатите.

Експертно мнение

Бившият състезател за тима на "Лотус" - Карун Чандхок, очаква Гран при на Лас Вегас да бъде трудно заради дългите прави, които ще направят спирачките студени и високите скорости, които ще се развиват по цялата писта.

"Току-що направих няколко обиколки на пистата във Вегас. Не оценявах колко бързо всъщност беше, докато не пробвах! Ще бъде толкова трудно с ниска притискаща сила и ниски температури. Студеният въздух в спирачните канали ще изисква майсторство и огромно доверие на пилотите в машината", сподели в социалната мрежа "X" бившият пилот.

Спирачките в болид от Ф1 се охлаждат главно с въздуха, влизащ през каналите на правите. Тъй като основната права на пистата е изключително дълга, спирачките ще се охладят до голяма степен поради високата скорост. Това може да представлява опасност, тъй като шофьорите ще трябва да спират с изключително напрежение и студените спирачки могат да блокират колелата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички