Пике-младши за случая "Маса" във Формула 1: Не исках да навредя на Маса... Получих заповед от отбора


Пике-младши за случая "Маса" във Формула 1: Не исках да навредя на Маса... Получих заповед от отбора
Снимка: Getty Images

2722 0

Бившият състезател за отбора на Рено във Формула 1 - Нелсън Пике-младши най-накрая наруши мълчание и даде своята версия за случилото се през 2008 година на Гран При на Сингапур, където злощастен негов инцидент сложи край на надеждите на Фелипе Маса за световната титла.

Пике призна, че е получил нареждане от управата на своя отбор да предизвика инцидент, за да може да помогне на своя съотборник тогава Фернандо Алонсо.

"Беше заповед от тима да помогна на човек в отбора ни. Не да навредя на Фелипе Маса. Нищо подобно. Да, беше грешка. Аз бях в позиция да съм във Формула 1 след толкова много години мечти. Дойде Сингапур и бях изправен до стената, психологически погледнато. Много хора ме питат:"Би ли го сторил отново?" Нормалният отговор е: "Очевидно не". Но на онази възраст, под такъв натиск…", сподели Пике младши в интервю.

"Останах в отбора до 2009 година и тогава историята излезе наяве. Скъсаха ми договора и казаха, че Ромен Грожан ще дойде на моето място. Изхвърлиха ме като куче. Тогава казах: "След като ме изритвате на боклука, мисля, че трябва да уточним някои неща".

"Тогава всички разбраха какво се бе случило и това бе ужасно за мен. Беше изключително травматизиращо и още е така, защото мнозина съдят без да са наясно с цялата история", добави Пике младши.

Припомняме, че само преди няколко седмици Фелипе Маса сподели, че ще съди Формула 1 за случилото се в Сингапур преди 13 години. Бразилецът също така посочи, че е страшно разочарован от случилото се, а повече за случая "Маса" може да прочетете в SPORTLIVE.BG, като последвате линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички