Революция във Формула 1: Отборът на Хаас е готов да предприеме голяма стъпка


Революция във Формула 1: Отборът на Хаас е готов да предприеме голяма стъпка
Снимка: Getty Images

1905 0

Шефът на Хаас във Формула 1 Гюнтер Щайнер е доста отворен към идеята за наемане пилот от женски пол, но смята, че проблемът е липсата на адекватни опции.

Говорейки за възможността да наеме жена пилот в отбора, Гюнтер Щайнер се съгласи, че това би било от голяма маркетингова полза за всеки отбор, който го направи. Той обаче разкри също, че в момента не изглежда да има способни таланти, които да си проправят път през младшите категории.

"От маркетингова гледна точка би било страхотно. В момента те просто не са там, където трябва да бъдат. Има хиляди деца от мъжки пол, които карат картинг и само 20 от тях стигат до върха. Трябва да създадем голямо поле за жениския пол. Не можем да се заблуждаваме, че ще стане след две-три години, като вече сме пет-шест поколения назад", казва Щайнер в своята книга.

Ще видим ли скоро жена пилот във Формула 1?

В близкото минало бяха споменавани имена като Даника Патрик, Сузи Улф и Кармен Джорда, но нито едно от тях не успя да пробие в спорта и да запише старт на Гран При. Не само това, но и във Формула 1 отдавна не е имало изявена жена пилот, а дори и в юношеските категории не са много онези, които си проправят път през ранговете.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уилямс проговори за инцидента на Алекс Албон в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички