Обвиняват в измама за 400 млн. паунда бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун


Обвиняват в измама за 400 млн. паунда бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун
Снимка: Getty Images/Guliver

1295 0

Бившият президент на Формула 1 Бърни Екълстоун ще бъде обвинен в измама чрез фалшиво представяне на предполагаемо недеклариране на 400 млн. паунда активи в чужбина пред британското правителство, съобщиха прокурорите.

„КПС (Върховната прокуратура) преразгледа доказателство от ХМРК (Приходи и Митници на Великобритания) и оторизира обвинение срещу Бърни Екълстоун в измама чрез фалшиво представяне по отношение на недекларирането пред ХМРК за съществуването на активи в чужбина, които са на стойност над 400 млн. паунда.

Върховната прокуратура напомня на всички въвлечени страни, че криминалната процедура срещу този обвиняем е сега активно и че той има право на справедлив съдебен процес. От изключителна важност е да няма докладване, коментиране или споделяне на информация онлайн, която може да повлияяе на тези процедури“, сподели Андрю Пенхейл, върховен прокурор.

Саймън Йорк от ХМРК допълни, че разследването на 91-годишния Екълстоун е „сложно и глобално“. „Можем да потвърдим, че измама чрез фалшиво представяне е било оторизирано срещу Бърни Екълстоун. Това идва след сложно и глобално криминално разследване от Разследващите служби за измами на ХМРК.

Криминалното обвинение е във връзка с данъчни измами, които надхвърлят 400 млн. паунда от офшорни активи, прикрити от ХМРК. ХМРК е на страната на честните данъкоплатци и ще предприемат сериозни мерки, когато имаме подозрения за данъчни измами. Нашето послание е ясно – никой не е отвъд нашия досег“.

Случаят ще бъде първоначално изслушан във Уестминстърския върховен съд в Лондон на 22 август, въпреки че не стана ясно дали Екълстоун ще бъде принуден да присъства в залата.

Четете спортни новини в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички