Сексизъм, расизъм, хомофобия: Формула 1 разследва тормоз на фенове на Гран При на Австрия


Сексизъм, расизъм, хомофобия: Формула 1 разследва тормоз на фенове на Гран При на Австрия
Снимка: Getty Images

1625 0

Формула 1 заяви, че разследва информации за „неприемлив“ тормоз, докладван от някои фенове, посетили Гран При на Австрия този уикенд. Постове в социалните мрежи се оплакаха от сексистки, расистки и хомофобски обиди на продаденото събитие на пистата Ред Бул Ринг в Шпилберг. В изявление Ф1 сподели, че се е запознал с „информации, че някои привърженици са станали обект на напълно неприемливи коментари от други на състезанието“.

„Повдигнахме този въпрос с промоутъра и охраната и ще разговаряме с онези, които са докладвали тези инциденти и приемат това много сериозно. Подобен тип поведение е неприемливо и няма да бъде толерирано, и всички фенове трябва да бъдат третирани с уважение“, се казва в съобщението. Около 50 000 привърженици, мнозина от тях облечени в оранжеви тениски, пристигнаха на Шпилберг, за да подкрепят световния шампион Макс Верстапен.

Поведението на някои от феновете на пилота на Ред Бул вече беше поставено под въпрос в петък, когато се появиха скандирания в знак на подкрепа след инциденти с дуото на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в квалификацията. И седемкратният първенец на планетата, и шефът на „сребърните стрели“ Тото Волф разкритикуваха поведението на запалянковците, както и освиркванията, които Верстапен получи на Силвърстоун миналия уикенд.

„Не е много спортсменско. Феновете да подкрепят и скандират, когато даден пилот катастрофира, трябва да бъде поставено под въпрос поведението и разбирането за спорта. Освиркванията също не са добри. Като отбори ние се борим, но освиркването е лична атака към състезател. Феновете трябва да се поставят в същата позиция“, коментира Волф.

Още новини за Формула 1 четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички