Номер 1 изненадва? Топ 3 на състезателите, които прогресираха след 2022-а във Формула 1


Номер 1 изненадва? Топ 3 на състезателите, които прогресираха след 2022-а във Формула 1
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1010 0

Първата половина на сезон 2023 във Формула 1 не видя промяна в горната част на таблицата, като Макс Верстапен продължава безспорната си доминация. Има обаче няколко пилоти в средата, които направиха огромни подобрения през зимата и впечатлиха след края на миналогодишната кампания. В настоящия материал ще Ви представим тримата състезатели, които прогресираха през настоящия сезон.

3. Алекс Албън (Уилямс)

Уилямс даде втори шанс на Алекс Албън във Формула 1, след като той си партнираше с Никола Латифи през 2022 г. Той имаше огромна разлика пред Латифи през миналия сезон и успя да запази същата разлика с по-конкурентния си съотборник в момента - американецът Логан Сарджънт.

Албън е отбелязал всичките 11 точки за отбора, като това го поставя на седмо място пред Хаас, Алфа Ромео и АлфаТаури. Трябва да се отбележи, че Уилямс има един от най-бавните болиди сред решетката. Отборът и пилотът направиха огромна крачка напред, като се има предвид, че завършиха на последно място в класирането за 2022 година.

2. Юки Цунода (АлфаТаури)

Пилотът на АлфаТаури е една от най-големите изненади този сезон и той направи огромна крачка през зимата на 2022 година. В третия си сезон с отбора Юки Цунода най-накрая показва солидни резултати всяка седмица и изглежда все по-комфортно с болида на дъщерния отбор на Ред Бул.

В началото на сезона, той беше под натиск да работи с неопитен съотборник във Формула 1 като Ник де Врис. От началото на кампанията обаче беше ясно, че Цунода е по-добрият пилот. Той също си партнира страхотно с Даниел Рикардо, който наследи Де Врис, след като нидерландецът бе отстранен.

1. Фернандо Алонсо (Астън Мартин)

Със сигурност е изненада, че живата легенда на спорта попада в този списък, но цялостният прогрес на испанеца е огромен. Двукратният световен шампион смени Алпин с Астън Мартин и започна да си партнира с Ланс Строл за британския тим.

Астън Мартин осигури добър болид за Фернандо Алонсо, а той прави това, което се изисква от него. Алонсо вече отбеляза шест подиума до средата на сезона, което е значително подобрение спрямо двугодишния му престой в Алпин. След като беше затънал в средата на таблицата, през последните два сезона, испанецът най-накрая получи шанс да покаже, че темпото му никога не е спадало, а просто се е нуждаел от бърза машина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Серхио Перес отправи сериозна закана към Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички