Без изненади: Магнусен и Хюлкенберг ще пилотират за Хаас и следващия сезон във Формула 1


Без изненади: Магнусен и Хюлкенберг ще пилотират за Хаас и следващия сезон във Формула 1
Снимка: Getty Images

1300 0

Отборът на Хаас във Формула 1 обяви официално днес (24 август), че ще разчита и през следващия сезон на своите пилоти - Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен.

Хюлкенберг и Магнусен ще си партнират

2024 ще бъде вторият сезон за Хюлкенберг в отбора, който е собственост на американския бизнесмен Джийн Хаас, а Магнусен ще стартира 2024 като пилот на тима за седми сезон в своята кариера. Двамата към момента имат общо 346 старта в състезания от надпреварата.

През настоящата кампания отборът на Хаас заема осмата позиция при конструкторите от осем отбора. Тимът, ръководен от Гюнтер Щайнер, е с актив от 11 точки. Лошите резултати на отбора се дължат на проблеми с бързото износване на задните гуми.

При пилотите пък Нико Хюлкенберг е на 14-ата позиция с актив от 9 точки, докато Магнусен е 4 позиции по-надолу с едва 2 пункта. Формула 1 се завръща този уикенд с Гран при на Нидерландия на "Зандвоорт", а Макс Верстапен загази сериозно преди надпреварата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички