Д-р Хелмут Марко се оплака от липсата на конкуренция за Ред Бул във Формула 1


Д-р Хелмут Марко се оплака от липсата на конкуренция за Ред Бул във Формула 1
Снимка: Getty Images

1526 0

Д-р Хелмут Марко продължава да играе основна роля в отбора на Ред Бул. Той оценява работата на пилота и за мнозина е най-страшният човек в гаража на тима.

Съвсем наскоро съветникът на "биковете" направи коментар за сезон 2023 във Формула 1 досега. Той своеобразно се оплака от липсата на конкуренция, визирайки отборите на Мерцедес и Ферари.

"Намирам за негативно, че Ферари и Мерцедес не оправдаха очакванията. При преминаването от 2022-а към 2023-а те първоначално забуксуваха, отколкото да постигнат някакво развитие. Според мен причината за това е липсата на успехи в състезанията", категоричен бе специалистът, цитиран от "Sportsweek.com".

През настоящата кампания обаче Ред Бул изглежда сякаш е на друго ниво. Никой друг отбор не успява да го настигне, а пилотите на "биковете" водят в шампионата. Ако това продължи, Ред Бул за първи път в историята си ще завърши 1-2 в генералното класиране.

Макс Верстапен е окупирал върха с 281 точки в своя актив, той е следван на втората позиция от своя съотборник Серхио Перес, който е със 171 пункта. На Гран при на Унгария пък Верстапен прати рекорд на Сена и Прост в историята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички