Верстапен и Ред Бул пратиха дългогодишен рекорд на Айртон Сена и Ален Прост в историята


Верстапен и Ред Бул пратиха дългогодишен рекорд на Айртон Сена и Ален Прост в историята
Снимка: Getty Images

1921 0

Доминацията на Макс Верстапен и на неговият отбор Ред Бул във Формула 1 продължава. Двукратният световен шампион взе своята седма поредна победа през сезона в Гран при на Унгария, а Ред Бул пък стигна до 12-ти успех през кампанията, с което подобри дългогодишен рекорд.

Ред Бул унищожи рекорд на Макларън

Благодарение на страхотните представяния не само на Макс Верстапен, но и на Серхио Перес "биковете" са спечелили всяко едно състезание от началото на кампанията във Ф1. След успеха на "Хунгароринг" победите станаха 12, като по този начин от трона по този показател бе свален отборът на Макларън.

Макларън стигна до постижението с 11 поредни победи през 1988 година. Тогава за тима се състезаваха двете величия в спорта, а именно - Ален Прост и покойният Айртон Сена. Французинът спечели 4 от 11-те състезания, а бразилецът грабна 7 победи. В крайна сметка, серията бе прекъсната в Гран при на Италия, когато австриецът Герхард Бергер сложи край на доминацията на двамата пилоти.

Ред Бул гони историята

Отборът, ръководен от Кристиан Хорнер е напът да се превърне в първия отбор в историята на Формула 1, който може да спечели всички състезания през сезона. Най-близо до това постижение са били именно Макларън (15 от 16) през 1988 и Мерцедес (19 от 21) през 2016 година.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хорнер заяви дали Дани Рикардо ще замени Серхио Перес в Ред Бул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички