Какъв съвет даде световен шампион от Формула 1 на Макс Верстапен след разочароващия му старт на кампанията


Какъв съвет даде световен шампион от Формула 1 на Макс Верстапен след разочароващия му старт на кампанията
Снимка: Getty Images

1811 0

Определено Ред Бул и Макс Верстапен са се надявали на много по-добро начало този сезон във Формула 1. Настоящият световен шампион не успя да финишира на две от трите състезания до момента и бе принуден да напусне пистата поради проблеми с болида си.

Бившият световен шампион от 1997 и 1998 година - Мика Хакинен, коментира кризата, в която се намира нидерландецът.

"Толкова много може да се извади от последното състезание в Австралия. Шарл Льоклер доминираше още от самия старт и бе много пред останалите състезатели. Колата на Ферари вече е много по-бърза, а от Ред Бул ще трябва да наваксват много", заяви финландецът в статия за Unibet.

"Верстапен трябва да бъде по-предпазлив и по-концентриран в дадени ситуации. В същото време, механиците и управата на отбора трябва да вършат своята работа и постоянно да оптимизират болида си. Няма място за грешки на този етап. Макс определено няма да е щастлив, ако това продължи".

Макс Верстапен изостава с 46 точки от лидера в класирането Шарл Льоклер. Пилотът на Скудерията се представи на ниво през изминалия уикенд и грабна втората си победа този сезон в Австралия, след като триумфира и в първия кръг на Формула 1 в Джеда, в Гран При на Саудитска Арабия.

Ето какъв коментар даде Верстапен след състезанието в Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички