Мадрид все по-близо до това да приеме състезание от Формула 1


Мадрид все по-близо до това да приеме състезание от Формула 1
Снимка: Getty Images

1521 0

Испанската столица Мадрид се доближава до домакинство на състезание от Формула 1. Това твърдят източници от Испания. Според информацията, промоутърът на евентуалната бъдеща надпревара трябва да сключи договор с ФОМ в най-скоро време.

 

Идеята, която идва от Испания, е за улично състезание, което да минава покрай известния комплекс "Ifema Madrid", където в момента се провежда изложба на Ф1. От няколко месеца насам слуховете за надпревара в Мадрид пък започнаха да се засилват.

Има сведения, че ако се стигне до сделка, то състезание по улиците в испанската столица ще се осъществи най-рано през 2027 година. В момента домакин на Гран При на Испания е пистата в Барселона, а ако Мадрид се появи на календара във Формула 1 има вероятност двата града да се "въртят" през година.

"Вярно е, че Мадрид иска да бъде домакин на състезание в бъдеще. Засега обаче не е взето такова решение. Това е още един чудесен знак за състоянието на Ф1. През следващите няколко месеца ще бъдат проведени само търговски, технически и спортни дискусии. Сигурен съм, че ще можем да вземем най-правилното решение за спорта", потвърди за интереса от Мадрид изпълнителният директор на Ф1 - Стефано Доминикали.

*Информирайте се за най-интересното от света на Формула 1 със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички