Случаят с Фелипе Маса може да предизвика нов скандал по линията Хамилтън - Верстапен във Формула 1


Случаят с Фелипе Маса може да предизвика нов скандал по линията Хамилтън - Верстапен във Формула 1
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

1477 0

Бившият пилот във Формула 1 Тимо Глок смята, че съдебната битка на Фелипе Маса за световната титла през 2008 година може също да предизвика дело за тази през 2021-а, когато Люис Хамилтън загуби от Макс Верстапен в последната обиколка поради съмнителни решения, взети от директора на състезанията Майкъл Маси.

В интервю за "PlanetF1" Глок първоначално каза, че не е сигурен дали това, което Маса прави, е 100% правилно. Той обаче беше доста изненадан да види бразилеца да заведе дело за толкова стара битка от Световното първенство. Германецът вярва, че делото на Маса може да предизвика нов скандал и по линията Верстапен - Хамилтън заради титлата от преди 2 години.

"Ще видим. В крайна сметка, ако той спечели делото, можем да видим друго такова, в което Люис Хамилтън ще се изправи срещу Макс Верстапен. Така че не знам дали това е правилното за спорта. Мнозина могат да останат изненадани, включително и аз, от развоя", категоричен е Глок.

Припомняме, че ако делото на Маса се окаже успешно, то световната титла от 2008-а ще бъде отнета от Хамилтън и ще бъде дадена на бразилеца. Според мнозина, към които се присъединява бившият директор на Формула 1 - Бърни Екълстоун, това обаче няма как да се случи.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ралф Шумахер направи емоционална и притеснителна изповед за Михаел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички