Джордж Ръсел излиза със скрит "коз" в Гран при на Лас Вегас във Формула 1


Джордж Ръсел излиза със скрит "коз" в Гран при на Лас Вегас във Формула 1
Снимка: Getty Images

1151 0

Отборът на Мерцедес официално потвърди, че Джордж Ръсел ще бъде оборудван с чисто нов двигател за предстоящото Гран При на Лас Вегас във Формула 1.

Съобщението идва след оттеглянето на Ръсел, свързано с двигателя, от Гран При на Сао Пауло в неделя (5 ноември). Притесненията от покачването на температурите в силовия агрегат принудиха отбора да вземе предпазни мерки по време на състезанието в Бразилия.

Ръководителят на Мерцедес по представянето на пистата - Рикардо Мускони, увери феновете и ентусиастите, че преждевременното оттегляне на Ръсел в "Интерлагос" няма да има неблагоприятни последици върху последните две състезания от сезона на Формула 1 за британеца.

"Задвижващият агрегат, използван в Интерлагос, трябваше да бъде за неговия последен уикенд. За да избегнем възможен пожар и повреда на други части на колата, логичното заключение беше колата да бъде оттеглена от употреба", сподели Мускони.

Ръсел ще се опита да завърши сезона силно, след като не впечатли особено през настоящата кампания. В момента младият британец се намира на осмата позиция във временното класиране със 156 точки, като записа само един подиум (трето място) в Испания.

Още новини за Формула 1 четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички