Кой пилот е с най-много победи в Австралия в историята на Формула 1?


Кой пилот е с най-много победи в Австралия в историята на Формула 1?
Снимка: Getty Images

2225 0

Гран При на Австралия наближава. Ред Бул и Ферари продължават епичната си битка за върха, а Мерцедес ще се опита да ги догони. Кои състезатели обаче са били най-успешни на „Албърт парк“?

Михаел Шумахер

Михаел Шумахер води с най-много победи в Австралия. Легендарният пилот има 4 успеха през 2000, 2001, 2002 и 2004 година, а това са годините, в които той бе в пика на кариерата си, грабвайки 5 поредни световни титли.

Останалите най-успешни в Австралия

С по три победи в страната кенгуратата са още двама „големи“ състезатели. Дженсън Бътън, който стана световен шампион през 2009 година, както и 4-кратният световен шампион и настоящ пилот на Астън Мартин Себастиан Фетел.

Къде се нарежда Хамилтън?

Зад тях с по две първи места са още двама бивши световни шампиони и дългогодишни съотборници в Мерцедес – Люис Хамилтън и Нико Розберг. Германецът има доста лош спомен на "Албърт парк", след като през 2016 обезобрази болида си именно там.

Австралия е домакин на състезания от Формула 1 още от средата на 80-те години на 20 век, които са се провеждали в града Аделаида. Пистата „Албърт парк“ в Мелбърн дебютира през 1995 година и от там насетне съревнованията се провеждат там. Интересно е да се отбележи, че първите две състезания на „Албърт парк“ през 95-а и 96-а са спечелени от Деймън Хил.

Двамата фаворити за титлата този сезон Шарл Льоклер и Макс Верстапен ще се опитат да грабнат първата си победа в Австралия този уикенд и да запишат името си сред легендите триумфирали на легендарната писта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички