Карлос Сайнц пред пилотите на Макларън в тренировката на мократа "Спа"


Карлос Сайнц пред пилотите на Макларън в тренировката на мократа "Спа"
Снимка: Getty Images

1073 0

Карлос Сайнц от Ферари записа най-добро време на единствената тренировка преди Гран при на Белгия във Формула 1. Испанецът се отчете с време от 2:03.207 с гумите интермедия заради мократа писта "Спа".

Втори, на 0.585 секунди от испанеца, се класира пилотът на Макларън Оскар Пиастри, който също записа най-доброто си време с интермедия. Другият пилот на тима Ландо Норис се нареди трети, с 1.277 секунди зад Сайнц.

Сесията беше мокра през цялото време, въпреки че интензивността на дъжда през втората половина на сесията се увеличи, което означава, че времената за обиколка бяха по-скоро отражение на това кога колите са били на пистата, отколкото на това кой е най-бързият пилот.

Тренировката беше прекъсната за кратко по средата, когато Логан Сарджънт блокира спирачките на входа на завоя "Les Combes" и се удари в бариерата. Неговият Уилямс претърпя повреда на предното крило и беше вдигнат от пистата от маршалите.

Квалификациите за Гран при в неделя трябва да се проведат по-късно днес (28 юли), разбира се, ако условията позволяват, тъй като на "Спа" се очаква дъжд до края на деня.

ФИА потвърди, че приоритетът ще бъде да се проведе квалификациите за състезанието. Ако условията обаче предизвикат отмяна, то съботния (29 юли) спринт може да реши как да бъде разпределена редицата в неделя.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Крах за Макс Верстапен преди Гран при на Белгия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички