Ферари се раздели със състезателния си директор преди Гран при на Белгия


Ферари се раздели със състезателния си директор преди Гран при на Белгия
Снимка: Getty Images

1889 0

Отборът на Ферари във Формула 1 обяви официално със съобщение до своите фенове, че се разделя със своя състезателен директор - Лоран Мекис, броени часове преди старта на състезателния уикенд на "Спа" в Белгия. Французинът прекара четири години в тима.

За раздялата между Мекис и Ферари се знаеше от месеци. Френският специалист се очаква да наследи Франц Тост на директорското място на АлфаТаури, дъщерният отбор на РедБул, през следващия сезон (2024). Неговата позиция при "черните кончета" пък ще заеме Диего Ловерно, който ще бъде спортен, а не състезателен директор.

"Времето на Лоран Мекис във Ферари приключи тази седмица. Състезателният директор напуска "Черните кончета" след четири години и половина, в които отборът спечели седем победи. Целият отбор му благодари за неговия принос пред тези години.

От Гран При на Белгия част от задълженията на Лоран на стената на боксовете ще бъдат иззети от Диего Ловерно, който заема поста на спортен директор. Той ще бъде отговорен за всички спортни въпроси, както и за комуникацията с ФИА. Ловерно е ветеран на Ферари, като той работи в Маранело вече 23 години. Заедно с колегите си на стената на боксовете – главният стратег Равин Джайн и главният инженер Матео Тонинали те ще отговарят директно пред ръководителя на отбор Фредерик Васьор", съобщава Ферари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гран При на Унгария остава в календара на Формула 1 до 2032 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички