Изненадваща причина за оттеглянето на Фернандо Алонсо от Гран при на Бахрейн


Изненадваща причина за оттеглянето на Фернандо Алонсо от Гран при на Бахрейн
Снимка: Getty Images/Guliver

2316 0

Завръщането на Фернандо Алонсо във Формула 1 не се случи по начина, който испанецът искате. Бившият световен шампион липсваше в кервана от 2018-а година и трябваше да напусне състезанието в Гран при на Бахрейн заради…  опаковка от сандвич.

Да, звучи невероятно, но е самата истина.

Пилотът на Алпин бе седми, но трябваше да се оттегли след 32 тура от общо 56-те край Персийския залив. В този момент температурата на задните му спирачки се е усилила сериозно и отбиването му в бокса е било принудително.

„След първия стоп имахме малък проблем, с който трябваше да намалим работния обем на болида”, призна директорът в отбора Марчин Будковски пред Маrca.

„На втория питстоп установихме опаковка от сандвчи край спирачките му и тя бе премахната, но тя бе повредила вече задните спирчаки, а температурата бе много голяма и повреди спирачната система. Трябваше да спрем заради технически приични. Това бе лош късмет, тъй като се справяхме добре до този момент”, допълни Будковски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички