Люис Хамилтън стартира сезона със спорна победа в Бахрейн


Люис Хамилтън стартира сезона със спорна победа в Бахрейн
Снимка: Getty Images

1099 0

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън започна новия сезон с победа, след като спечели Гран При на Бахрейн. Втори остана Макс Верстапен, а трети Валтери Бостас. В челната десетка се класираха: Ландо Норис, Серхио Перес, Шарл Льоклер. Даниел Рикиардо, Карлос Сайнс, Юки Цуонда и Ланс Строол.

Състезанието започна с излизане на кола за сигурност още в първата обиколка, тъй като Никита Мазепин изхвърча от пистата. В 17-ата Хамилтън оглави колоната, след като Верстапен влезе в бокса. Британецът спря за смяна на гумите в средата на състезанието и тогава пилотът на Ред Бул отново излезе първи. В 40-ата обиколка двамата отново размениха позициите си.

Четири обиколки преди края на състезанието Макс Верстапен изпревари Хамилтън на четвъртия завой, но малко по-късно британецът все пак си върна първата позиция и спечели старта в Бахрейн. Накрая дори се оказа, че Верстапен е получил нареждане да пропусне съперника си, тъй като е излязъл с четирите гуми от трасето при изпреварването си при четвъртия завой.

Любопитно е да се отбележи, че Хамилтън на няколко пъти също излезе от същия този завой с четирите си гуми и при едно от нарушенията му той получи предупреждение, че при следващо провинение ще бъде наказан с 5 секунди.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички