Райконен: Решението ми дали ще остана във Ф1 не зависи от завръщането на Алонсо


Райконен: Решението ми дали ще остана във Ф1 не зависи от завръщането на Алонсо
Снимка: Gulliver/GettyImages

2150 0

Легендата на Формула 1 Кими Райконен заяви, че завръщането на бившия му конкурент Фернандо Алонсо няма да изиграе никакво значение при решението му дали да остане в най-популярното автомобилно състезание през следващия сезон. Финландецът постави нов рекорд миналата неделя по време на Гран При на Айфел, като записа своя 323-ти старт от Ф1.

Ако Райконен реши да не остане с тима на Алфа Ромео още един сезон, рекордът му може да бъде в опасност, тъй като Фернандо Алонсо, който има 311 старта срещу името си, се завръща в тима на Рено през новия сезон. Световният шампион от 2007-ма година заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си. „Нищо не е решено за момента. Когато кариерата ми започна, нямах необходимия опит, сега според критиците съм прекалено стар и трябва да си ходя. В средата на кариерата ми работех добре, но сега вече някои хора не смятат така. Имах разговор с отбора и определено решението ми няма да зависи от това, че Фернандо се върна“, заяви Кими Райконен.

Финландецът вече заяви, че ще остане част от Формула 1 единствено, ако все още има желание да се състезава. Пилотът на Алфа Ромео има труден сезон, като записа едва 2 точки до момента след 9-тото си място на Гран При на Тоскана на „Муджело“.

А ето как ще изглежда календарът на Формула 1 през следващата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички