Изгоненият от Формула 1 Никола Мазепин от Русия: Загубих мечтата, за която се борих 18 години


Изгоненият от Формула 1 Никола Мазепин от Русия: Загубих мечтата, за която се борих 18 години
Снимка: Getty Images

2263 0

Бившият пилот на отбора "Хаас" от Формула 1 Никола Мазепин призна, че е разочарован от решението на тима да го уволни заради военната инвазия на Русия в Украйна.

*Първоначално се очакваше 23-годишният руснак да кара за "Хаас" под неутрален флаг, но в крайна сметка от отбора прекратиха неговия договор и взаимоотношенията си с руския спонсор Уралкали.

"Преди всичко, искам да кажа, че разбирам, че светът вече не е такъв, какъвто беше преди две седмици. Това бе изключително болезнен период. Ние, които сме в Украйна и Русия, виждаме нещата по по-различен начин, от тези отвън. Планирах да се състезавам като неутрален спортист. ФИА го разреши и аз нямах проблем с това, но след това получих съобщение, че съм уволнен. Заслужавах повече подкрепа от отбора, надявах се да карам. Загубих мечтата, за която се борих 18 години", коментира разочарованият Мазепин.

"Научих за уволнението ми от "Хаас" от новините. Не заслужавах подобно нещо. Много съм разочарован от развитието на нещата. Формула 1 не е затворена страница за мен. Ще съм готов да се състезавам, ако получа такъв шанс. Желая всичко най-добро на пилотите, които ще ме заменят. Те нямат нищо общо с тази ситуация", допълни руснакът, който обяви, че отваря фондация в помощ на спортисти, които са загубили правото си да се състезават по "политически причини извън техния контрол".

Конфликтът Русия - Украйна в СПОРТА

За момента "Хаас" ще замени Мазепин с 25-годишния Пиетро Фитипалди, внук на двукратния световен шампион Емерсон Фитипалди. Очаква се обаче отборът да заложи на друг пилот за постоянен заместник на Мазепин.

**Сезонът във Формула 1 започва на 20 март с Гран при на Бахрейн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички