Конфликтът Русия - Украйна влезе и във Формула 1! Верстапен и Фетел заплашват с бойкот, искат нещо голямо


Конфликтът Русия - Украйна влезе и във Формула 1! Верстапен и Фетел заплашват с бойкот, искат нещо голямо
Снимка: Getty Images

4827 0

Конфликтът Русия - Украйна в спорта продължава да се развива. След като по един или друг начин бяха намесени футболът, боксът и други масови спортове, сега това се случи и с Формула 1, като двигатели на това са настоящият шампион Макс Верстапен и четрикратният първенец Себастиан Фетел.

Те били най-настоятелни и призовали Гран При на Русия да бъде изкарано от календара за този сезон в спорта. Разбира се, причината за това е случващото се между Русия и Украйна, което добива все по-големи и плашещи мащаби.

Тече ден номер 2 от предсезонните тестови тренировки в Барселона преди сезон 2022, но всички мисли на пилотите са другаде. От няколко години Формула 1 се състои и в Сочи, но не изглежда никак сигурно, че това ще се случи и тази година.

От Формула 1 заявиха в четвъртък (24.02) сутрин следното: "Формула 1 следи отлизо развитието и към този момент няма належащи коментари за състезанието, насрочено за септември. Ще продължим да следим ситуацията".

Очаква се 10-те отбора да се срещнат тази вечер в Барселона, за да обсъдят евентуално изваждане на Гран При на Русия от календара. Две от големите имена в спорта (Верстапен и Фетел) са с ясни позиции, като има заплахи и за бойкот.

"Говорейки за мен лично, по мое мнение - аз не трябва да отида там (Гран При на Русия), аз няма да отида там. Грешно е да има състезание в страната. Съжалявам за хората, невинните хора, които губят животите си и биват убивани за глупави причини" - сподели Фетел.

"Когато една страна е във война, не е правилно да има състезания там" - пък се присъедини към мнението му Верстапен.

Вече заподозряха и цензура - играч от Висшата лига е със свалени смъртни пожелания към "изчадието" Путин (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички