Отнеха Формула 1 на Русия, но от там се питат: Ще върне ли Ф1 вече платените пари?


Отнеха Формула 1 на Русия, но от там се питат: Ще върне ли Ф1 вече платените пари?
Снимка: Getty Images

1786 0

Главният изпълнителен директор на компанията "Росгонки" - Алексей Титов, даде интервю пред "Мач ТВ", в което коментира как се е стигнало до отнемането на Гран при на Русия от Формула 1 и заяви, че ще настоява да бъдат върнати парите, които са били преведени предварително като 'такса за провеждане':

"За съжаление ситуацията наистина се променяше доста стремително и едностранно. Започна се с разговори за прекъсване поради форсмажорни обстоятелства. В договора по принцип бе записано, че може да бъде спрян, но няма да спре да действа и няма да бъде прекратяван", започна той.

"Отдавна работим с ФИА и Формула 1 и непрекъснато обсъждахме ситуацията. За прекратяването ни уведомиха някъде около 10 часа преди да бъде оповестено с условието да не го съобщаваме предварително. Съобщението също бе едностранно. Нашата позиция не бе приета и никой не я изслуша".

"Все още тече проверка, така че не би било съвсем правилно да огласявам още подробности. Ще повторя само, че имаше споразумение за спиране на работата по договора поради форсмажорни обстоятелства, което прерасна в едностранно прекратяване. Сметнаха, че има риск от неизпълнение от наша страна. Това бе една от причините за прекратяването", разкри Титов.

"Ще говорим за възстановяване на пари, защото таксата за провеждане на Гран при за тази година бе частично изплатена. Формула 1 е длъжна да я възстанови, независимо дали ѝ харесва или не", отсече шефът на Гран при на Русия и допълни, че феновете, които са закупили билети за тазгодишното издание, ще могат да възстановят парите си:

"Връщаме всички суми. Функцията е достъпна на уебсайта ни. Или можете да отворите електронния си билет и да следвате процедурата. Определено няма да изискваме никакви сложни действия. Парите за всички билети ще бъдат възстановени – без ограничения във времето и без ограничения на сумите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички