Бивш пилот от Формула 1 набеди Хамилтън за странна и "просеща внимание" стратегия


Бивш пилот от Формула 1 набеди Хамилтън за странна и "просеща внимание" стратегия
Снимка: Getty Images

2644 0

Бившият пилот от Формула 1 Робърт Дорнбос заподозря любопитна причина зад държанието на седемкратния шампион Люис Хамилтън. Както е известно, след драматичната и полемична загуба в края на миналия сезон от Макс Верстапен, британецът съвсем изчезна от светлините на прожекторите и сериозно се спекулираше, че е приключил с този спорт.

В крайна сметка вече със сигурност е ясно, че Хамилтън ще продължи да търси рекордната 8-а титла. Той наруши своето мълчание и призна, че ще опита да помогне на Мерцедес да продължи доминацията си във Формула 1. Дорнбос обаче заподозря "театър" зад държанието на британеца, с който целил да привлече внимание.

"Отне доста време на Мерцедес да хвърли светлина върху всичко. Излязоха от зимна пауза, в която Хамилтън я караше по-полека. Не знам дали това е добра подготовка за отбора, намирам го малко незадоволително. Те не контролират Хамилтън.

Като отбор би искал да контролираш къде и кога е твоят пилот, но не мисля, че това е много професионално. Не отнема нищо от уменията му, той е и винаги ще остане легенда. Със сигурност съм щастлив, че се върна, но начинът, по който го прави... той опитва да грабне вниманието за себе си" - смята Дорнбос.

Съвсем наскоро самият Хамилтън проговори за трудния период след загубата от Макс Верстапен в Абу Даби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички