15-годишният Никола Цолов подписа с отбора на Алпин и започна да катери върха "Формула 1"


15-годишният Никола Цолов подписа с отбора на Алпин и започна да катери върха "Формула 1"
Снимка: фейсбук "Nikola Tsolov Racing"

4180 0

15-годишният Никола Цолов, най-перспективният млад пилот на България, изкачи пореден връх в своята кариера като от днес вече е официално част от "Алпин" и академията им за развитие на млади таланти по пътя към Формула 1.

Младата ни надежда е и първият българин, който успява да достигне такова международно признание, което спокойно можем да наречем историческо за българския моторен спорт!

"Българският лъв", както е наричан Цолов, впечатли не само нашата страна, но и света на моторните спортове с добрите си класирания през последните няколко сезона и най-логичната стъпка за развитието на неговата кариера е шампионатът Формула 4. През 2022 година Никола ще се бори за титлата в испанския шампионат (първата стъпка към Формула 1) с опитния отбор на Кампос, в който Фернандо Алонсо започва също своята кариера.

Добрите новини за Цолов не спират до тук, а именно - двукратният Световен Шампион във Формула 1 – Фернандо Алонсо, представи Никола като част от новосформирания екип за менажиране на млади таланти!

"Изключително съм развълнуван, че имам тази възможност да бъда толкова близо до света на Формула 1 и да се уча от най-добрите! Зимната подготовка премина изключително добре и новата Формула 4 болид е страхотна за каране. Да мога да започна сезона с подкрепата на "Алпин" и екипа на А14 е сбъдната мечта за мен. Изключително съм благодарен на всички, които повярваха и вярват в мен! Ще дам всичко от себе си, за да спечелим титлата във Формула 4 тази година, както и да засвидетелствам гласуваното доверие!", сподели Цолов.

*Младият талант се подготвя усилено за предстоящия сезон, като дори в момента е в максимална близост до отбора си край Валенсия. Подготовката на Никола продължава с официалните тестове за Ф4 до края на месец април, когато е и старта на сезона на шампионата, който ще се проведе на пистата Портимао в Португалия на 30 април и 1 май!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хамилтън, Верстапен: Топ 10 на най-скъпоплатените пилоти във Формула 1 за 2022 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички