Хамилтън след невъзможната победа: Това е най-доброто състезание в кариерата ми!


Хамилтън след невъзможната победа: Това е най-доброто състезание в кариерата ми!
Снимка: Getty Images/Guliver

1927 0

"Не помня да съм имал уикенд като този. Дали съм мислил, че мога да спечеля Гран при на Бразилия, тръгвайки от последната позиция в Спринта? Просто дадох всичко от себе си. Това вероятно е най-добрият състезателен уикенд в кариерата ми", заяви Люис Хамилтън след изключителното си представяне на пистата "Интерлагос" и първото място във визираното състезание от Формула 1.

7-кратният световен шампион триумфира в надпреварата, проведена в Сао Пауло, въпреки че трябваше да се справя с наказания за стартовата решетка и на Спринта в събота, и на самото Гран при в неделя.

Британецът Хамилтън обаче стигна до победата и намали изоставането си от лидера във временното класиране на този сезон нидерландеца Макс Верстапен от Ред Бул на 14 точки.

Първото наказание за Хамилтън бе пет позиции заради промяна в двигателя. После британецът бе дисквалифициран и стартира последен на спринтовото състезание в неделя заради нелегално задно крило.

След края на състезанието Хамилтън е получил още едно наказание, но този път под формата на глоба в размер на 5000 евро (ето защо). Кампанията във Ф1 продължава този уикенд с надпреварата за Гран При на Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички