Титлата се изплъзва: Хамилтън ще стартира последен на спринта в Бразилия!


Титлата се изплъзва: Хамилтън ще стартира последен на спринта в Бразилия!
Снимка: Getty Images

1781 0

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън все повече се отдалечава от така бленуваната рекордна осма титла във Формула 1. Пилотът на Мерцедес бе наказан с дисквалификация в Бразилия и ще стартира последен на днешния спринт в Сао Пауло. 

Така на полпозишън ще застане основният му конкурент за титлата и временен водач Макс Верстапен. Хамилтън даде най-добро време в квалификацията, но това вече няма значение, тъй като от ФИА решиха да му наложат наказание за това, че е използвал нелегално задно крило.

Задното крило на болида на Хамилтън се е отваряло повече от разрешените 85 mm при използването на системата DRS. Така той получава втори тежък удар в Бразилия, след като по-рано бе наказан с пет позиции за старта в неделя заради промяна в двигателя.

Макс Верстапен пък получи единствено глоба за това, че е докоснал болида на Хамилтън. След квалификацията ВИДЕО показа как Верстапен нерегламентирано се доближава до задното крило на Хамилтън и го докосва. Това е в разрез с правилата на Формула 1 и Верстапен бе глобен с 50 000 евро, но избегна наказание на пистата.

Стартът на днешния спринт в Бразилия е с начален час 21.30 българско време. Ето коя телевизия ще предава състезанието от Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички