Страшен скандал тресе Формула 1: Хамилтън с нелегален болид, Верстапен го пипа (ВИДЕО)


Страшен скандал тресе Формула 1: Хамилтън с нелегален болид, Верстапен го пипа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images, колаж на SportLive

14017 0

Четири състезания преди края на сезона във Формула 1 двамата фаворити за световната титла Люис Хамилтън и Макс Верстапен започват да играят все "по-мръсно" един към друг. В последните часове светът на Формула 1 се тресе от грандиозен скандал, след който все още няма конкретни последствия.

Хамилтън, който спечели квалификацията за спринтовото състезание в Бразилия, се оказа, че е постигнал това чрез измама. Той се е състезавал с нелегално задно крило, което се отваря повече от позволените 85 mm при използването на системата DRS.

Това е дало сериозно предимство на британеца и му е помогнало да спечели квалификацията. Този казус обаче понастоящем се разглежда от ФИА и Хамилтън може да понесе санкции, като дори да се наложи да стартира от бокса. 

В същото време неговият конкурент Макс Верстапен направи нещо абсолютно забранено. Пилотът на Ред Бул слезе от болида си, провери своето крило, а след това се доближи до болида на Хамилтън и започна да пипа неговото крило. В мрежата пък се коментира дали и крилото на Верстапен не се отваря твърде много при използването на DRS.

Пилотите нямат право да докосват болидите на своите конкуренти, а действията на Верстапен бяха уловени от камера. Най-вероятно пилотът на Ред Бул също ще отнесе наказание за това си действие. Наказанията на двамата пилоти трябва да станат ясни преди началото на спринтовото състезание тази вечер, което започва в 21.30 часа българско време.

Заради промяна в двигателя Люис Хамилтън бе наказан с пет позиции за неделното Гран При на Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички