Мерцедес ликува: Ботас подчини Верстапен, а Хамилтън помете 15 болида (ВИДЕО)


Мерцедес ликува: Ботас подчини Верстапен, а Хамилтън помете 15 болида (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3483 0

Страхотна вечер за отбора на Мерцедес във Формула 1, след като двамата пилоти Валтери Ботас и Люис Хамилтън свършиха отлична работа по време на Спринтовото състезание/квалификация в Гран при на Бразилия.

Ботас направи отличен старт и изпревари стартиралия от полпозишън Макс Верстапен, а след това задържа водачеството за победата и полпозишън в утрешния ден. Хамилтън, който стартира последен заради наказание, изпревари 15 болида и стигна до 5-ото място.

Верстапен стартира с по-твърдите гуми, което даде предимство на Ботас на старта. Самият Ботас призна след финала, че не е знаел дали е щял да издържи с меките гуми още 1-2 обиколки. Въпреки това той спечели с комфортен аванс пред Макс, който се нареди втори.

Трети остана Карлос Сайнц, който също направи отличен старт и още в началото спечели две позиции. Най-много комплименти обаче заслужава Люис Хамилтън, който направи феноменално каране и от последен стигна до петото място за едва 24 обиколки. 

Хамилтън бе дисквалифициран заради нерегламентирано отваряне на задното крило на болида му по време на квалификацията, когато използва системата DRS. Това постави Хамилтън в трудна ситуация, стартирайки последен, но британецът се справи отлично и изпревари цели 15 болида.

След състезанието Хамилтън заяви към екипа си, че "нищо не е приключило", визирайки битката за титлата с Верстапен. От щаба на Мерцедес пък му отвърнаха иронично да слезе от болида си и да не пипа нищо, визирайки действията на Верстапен спрямо болида на Хамилтън.

Пилотът на Ред Бул обаче успя да му "дръпне" с две точки в генералното класиране и вече преднината му е 21 пункта. В неделното Гран при на Бразилия Валтери Ботас ще стартира от полпозишън, докато Верстапен ще тръгне втори. Люис Хамилтън има наказание от 5 места, което му отрежда 10-а позиция на стартовата решетка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички