Зрелищни кадри от трасето: Нереалният спринт на наказания Хамилтън (ВИДЕО)


Зрелищни кадри от трасето: Нереалният спринт на наказания Хамилтън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5295 0

Люис Хамилтън впечатли всички с представянето си по време на Спринтовото състезание в Гран при на Бразилия. Той бе дисквалифициран заради нерегламентирано отваряне на задното крило на болида му по време на квалификацията, когато използва системата DRS, заради което стартира последен.

Британецът тръгна от 20-о място, но някак съумя да завърши 5-и. Появиха се и кадри от трасето, на които просто се потвърждава факта, че разликата в класите между Хамилтън и тези, които задмина, е твърде огромна.

За 24 обиколки той показа впечатляваща скорост. Британецът взе 14-ото място още след първата обиколка, а след това стигна и 10-ата позиция в края на 12-ата обиколка. Той трябваше да кара дори още по-бързо след това, тъй като можеше да бъде подложен на наказание поради 5-ата му смяна на двигателя.

Все пак той успя дори да се смъкне до 5-ата позиция. От Мерцедес качиха специално видео от трасета, на което се вижда представянето на Хамилтън (можете да видите кадрите във видеото по-долу). Британецът изостава на 21 точки от Макс Верстапен.

Мерцедес пък тотално ликуваше не само заради представянето на Хамилтън, но и заради успеха на Ботас над Верстапен (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички