Хамилтън не остави никакви шансове на конкурентите в Испания


Хамилтън не остави никакви шансове на конкурентите в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

1194 0

Шесткратният световен шампион Люис Хамилтън записа четвърта победа от началото на сезона във Формула 1, след като направи страхотно каране на пистата в Барселона и спечели Гран при на Испания. Пилотът на Мерцедес стартира днешното състезание от полпозишън и не остави никакви шансове на Макс Верстапен с Ред Бул, който завърши на втора позиция на повече от 24 секунди от победителя.

На почетната стълбичка се качи и другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас, който бе с 44 секунди по-бавен от съотборника си, а всички други участници финишираха на повече от една обиколка зад британеца.

За Хамилтън това бе победа номер 88 във Формула 1, като той се доближи само на три успеха от рекорда на Михаел Шумахер, а днес той излезе еднолично на първо място по подиуми в най-престижните автомобилни серии - 156. През този сезон 35-годишният британец може да изравни и рекорда на германската легенда от седем световни титли във Формула 1. Хамилтън вече има преднина от 37 точки пред Верстапен на върха на класирането при пилотите.

Топ 10 в Гран при на Испания:

1. Хамилтън

2. Верстапен

3. Ботас

4. Перез

5. Строл

6. Сайнц

7. Фетел

8. Албон

9. Гасли

10. Норис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички