Гран при на САЩ във Формула 1 по ТВ: Къде да гледаме надпреварата?


Гран при на САЩ във Формула 1 по ТВ: Къде да гледаме надпреварата?
Снимка: GettyImages

1698 0

Уикендът продължава, интригата във Формула 1 - също. Трикратният световен шампион - Макс Верстапен, ще гони завидно постижение в 19-ия кръг на сезон 2023 г. В неделя (22.11) състезателят на Ред Бул преследва 50-тата победа в кариерата си. Дали обаче това ще се случи?

Какво предстои?

Нидерландецът стартира гонката от шеста позиция. Ако погледнем в историята, този факт значително понижава шансовете му за успех. Откакто тази писта е част от Ф1 (2012 г.), всеки излъчен победител е стартирал в първата редица.

Това би означавало сериозно предимство за Шарл Льоклер и Ландо Норис, които почват от първите 2 места. Там трябваше да е именно Верстапен, който обаче претърпя провал в петък, излизайки от пистата и получавайки наказание за това.

Трети стартира Люис Хамилтън, до него застава Карлос Сайнц. От петата позиция, редом до Верстапен, е Джодж Ръсел. Зад двамата остават още съответно Пиер Гасли и Естебан Окон, както и Серхио Перес и Оскар Пиастри.

Къде да гледаме гонката?

Надпреварата за Гран при на САЩ във Формула 1 стартира в 22:00 часа (българско време). Тя ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 3", като ще може да следите и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

А кого обвиниха в Ред Бул за "резила" в квалификациите?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички