Формула 1: Перес оглавява списъка с пилоти, които ще се борят за оставането си в спорта на Гран при на Бразилия


Формула 1: Перес оглавява списъка с пилоти, които ще се борят за оставането си в спорта на Гран при на Бразилия
Снимка: Getty Images

1045 0

Гран при на Бразилия във Формула 1 за 2023-а може да се окаже решаващо състезание за доста пилоти. Сезонът е към своя край и докато мнозина са осигурили бъдещето си и ще бъдат на стартовата решетка през следващата кампания, има някои, които са под огромно напрежение. В настоящия материал ще ви представим 3 имена, които се отчаяно се нуждаят от резултат на "Аутодромо Хосе Карлос Паче".

3. Ланс Строл (Астън Мартин)

Ланс Строл е пилот, който безспорно беше подложен на много напрежение от медиите този сезон. Несъответствието между представянето му и това на неговия съотборник Фернандо Алонсо беше разкрито и канадецът не успя да покаже какво може да направи в болида на отбора, притежаван от баща му - Лорънс. Очакванията за валежи в Бразилия могат да се окажат добра новина за състезателя, който се представя добре на мокра писта и задължително ще опитва да зарадва отбора си с добро позициониране на състезанието.

2. Логан Сарджънт (Уилямс)

Представянето на Логан Сарджънт се подобрява през последните няколко състезания. Самият той дори успя да запише и първи точки в Остин по време на Гран при на САЩ в щата Тексас. На Гран при на Мексико американецът не изоставаше и от своя съотборник Алекс Албън. Бавният болид на Уилямс обаче може да се окаже добър за шиканите на "Хосе Карлос Паче" и Сарджънт ще получи възможността да зарадва своя отбор.

1. Серхио Перес (Ред Бул)

Не е тайна, че в Ред Бул следят отблизо втория си пилот си в последните няколко състезания. Серхио Перес е под напрежение в отбора от средата на сезона. Чеко започна сезона положително и беше фантастичен от самото начало. Мексиканецът спечели състезанието в Саудитска Арабия и това в Баку. С напредването на кампанията обаче Перес се сгромоляса и амбициите му за титлата постепенно се изпариха.

Не само това, но и той е изложен на риск да загуби втората позиция в шампионата от Люис Хамилтън. Отправяйки се към ГП на Бразилия Перес ще се надява да направи един перфектен уикенд, за да запази мястото си в тима на "биковете".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Верстапен информирал, че напуска Ред Бул, ако Хелмут Марко бъде освободен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички