Никола Цолов ще стартира в едно от най-големите моторспорт събития в света


Никола Цолов ще стартира в едно от най-големите моторспорт събития в света
Снимка: Андро Дюлгерян / LAP.bg

6719 0

16-годишният български пилот Никола Цолов ще вземе участие в едно от най-големите моторспорт събития в света, а именно - Гран при на Макао, където ще получи шанс за изява редом до най-добрите пилоти във Формула 3 и колегите им от GT надпреварите.

Гран При на Макао тази година се провежда за 70-и път, а пилотите от Формула 3 ще се състезават на трудното и технично улично трасе за 38-и път. Гран При на Макао ще обхване два уикенда – 11-12 и 18-19 ноември, както и определени дни от седмицата между тях, когато част от улиците на града се затварят.

"Сигурен съм, че ще е много интересно събитие. Вече започнах да уча пистата на симулатора, в началото на ноември имам още два дни на симулатора в отбора, тъй като това трасе изисква повече внимание. Според мен, пистата в Макао е по-трудна от тази в Монако, има по-технични и тесни участъци, изобщо ще е екшън", споделя Цолов за "Sportal.bg".

Никола Цолов направи добър първи сезон във Формула 3, състезавайки се за отбора на "ART Grand Prix". Той записа исторически първи точки в състезанието, отчитайки се с цели 6 точки за кампанията през 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички