Член на Мерцедес с положителна проба за коронавирус


Член на Мерцедес с положителна проба за коронавирус
Снимка: Getty Images/Guliver

1230 0

Член на отбора на Мерцедес във Формула 1 е дал положителна проба на тест за коронавирус. Новината бе потвърдена от тима на „сребърните стрели“ няколко дни преди Гран При на Айфел.

От отбора отказаха да разкрият самоличността на члена на екипа, който е заразен с COVID-19. Ясно е обаче, че двамата пилоти на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас са дали отрицателни проби на теста. Това означава, че участието на „сребърните стрели“ на състезанието на „Нюрбургринг“ през уикенда не е под въпрос, благодарение на стриктните протоколи за борба с разпространението на заразата, които от Международната автомобилна федерация (ФИА) прилагат по време на състезателните уикенди. Това не е първи случай на коронавирус във Формула 1 през настоящия сезон. Първото състезание за сезона в Австралия бе отменено, тъй като тогава член на екипа на МакЛарън бе заразен с COVID-19. Пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес пък бе принуден да пропусне двете състезания на „Силвърстоун“ по същата причина.

Седем кръга преди края на сезона Люис Хамилтън е убедителен лидер при пилотите с 205 точки, следван от съотборника си Валтери Ботас със 161. При конструкторите Мерцедес е без конкуренция на върха с 366 точки, докато вторият Ред Бул има едва 192. А ето кой тим Люис Хамилтън вижда като основна заплаха за тима на Мерцедес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички