Райконен ще изравни рекорд на Барикело от 2011-та


Райконен ще изравни рекорд на Барикело от 2011-та
Снимка: Gulliver/GettyImages

1848 0

Пилотът на Алфа Ромео Кими Райконен ще запише уникално постижение на днешния старт за Голямата награда на Русия в Сочи. Състезанието ще бъде под номер 322 за него във Формула 1, с което той ще изравни рекорда за най-много стартове в най-популярната автомобилна надпревара.

Досегашният рекорд за най-много участия във F1 бе поставен от Рубенс Барикело през 2011-та година. Трети в тази класация е Фернандо Алонсо с 311 старта, който догодина се завръща във Формула 1 с отбора на Рено. Четвъртата позиция делят Михаел Шумахер и Дженсън Бътън с по 306 състезания. Никога не съм преследвал каквито и да са цифри. Не ми пука дали са 20 или 20 000. За мен няма разлика. Обичам да карам, а когато това вече не ми доставя удоволствие, ще спра. Голямата картина е значително по-важна за мен. Семейството е преди всичко, децата растат. Тази година си бях повече време у дома, което бе чудесно и може би това ще ме накара да реша дали да продължа да се състезавам. Ще дойде момент, когато ще искам да съм у дома и върша други неща. Но все още не сме стигнали до там“, заяви Кими Райконен.

Легендарният финландец ще стартира от последната 20-та позиция в днешното състезание в Русия. До момента през кампанията Кими Райконен има 2 точки, които дойдоха при последното състезание на „Муджело“, когато пилотът на Алфа Ромео завърши 9-ти.

А ето за кой отбор ще се състезава Макс Верстапен през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички